یکی از سوالاتی که ممکن است افراد زیادی با آن مواجه شوند این است که فیلتر های دوش حمام تا چه میزان سختی آب را کاهش میدهند ؟
یکی از نیاز های روزمره هر انسانی ، نیاز به حمام کردن است که با توجه به بالا رفتن سطح بهداشت و فرهنگ در جوامع کنونی ، استحمام تبدیل به یک نیاز اساسی شده است . برای استحمام از آب و شوینده های مختلف استفاده میکنیم تا چرک و کثیفی های بر روی پوست ، از بین برود . استفاده از شوینده با کیفیت مناسب و همچنین آب با کیفیت بالا ، نقش مهمی در سلامتی پوست و پاکیزگی ما دارد . آبهای شهری در برخی مناطق ممکن است دارای کیفیت مناسبی نباشند مثلا شوره داشته باشند که با این آب حتی ظروف را نیز که مورد شستشو قرار میدهید ، بخوبی تمیز نمیشوند . همچنین جهت بهداشتی کردن آب ، اغلب به آبهای شهری کلر اضافه میکنند که کلر سبب خشکی پوست و مو و سوزش آنها میشود >>> تاثیر نامطلوب کلر بر پوست و مو . جهت افزایش کیفیت آب حمام ، از فیلترهای مخصوص اینکار استفاده میکنند . این فیلترها در مدلهای مختلفی هستند و معمولا در فیلترهای دوش حمام از چند نوع مواد خاص ساخته میشوند >>> فیلترهای دوش حمام چه چیزهایی را از آب حذف میکنند ؟
گزینه اول که پایه ثابت فیلترهای دوش حمام هستند ، کربن فعال و دیگر محصولات مشابه همچون KDF می باشد . کربن فعال یا KDF ، قدرت بسیار بالایی در حذف کلر و برخی فلزات سنگین از آب را دارند و همچنین طعم و بوی آب را بهبود میبخشند . این فیلترها میزان بسیار کمی سختی آب را کاهش میدهند و در واقع شاید بتوان گفت مقدار آن صفر است . بنابراین اگر فیلتر دوش حمامی خریداری کنید که فقط دارای کربن فعال یا KDF باشد ، هیچ تغییری در سختی آب احتمالا مشاهده نخواهید کرد . برخی از فیلترها دارای مراحل دیگری نیز هستند . معمولا دومین گزینه که در فیلتر دوش حمام بکار میرود ، رزین ها هستند . رزین تبادل یون ، یک سری مواد صنعتی هستند که با آب واکنش میدهند و از آب یونهای کلسیم و منیزیم را دریافت میکنند و بجای آنها یون سدیم به آب اضافه میکنند . همانطور که میدانید یون کلسیم و منیزیم همان رسوبات سفید رنگی هستند که معمولا از آب بجای می ماند و اصطلاحا به آن گچ آب می گوییم . در عوض سدیم در آب هیچ علامتی ندارد و هیچ مشکلی ایجاد نمی کند . بنابراین رزین موجود در فیلتر ، یون کلسیم و منیزیم که عامل اصلی رسوبات آب هستند را حذف میکند و بجای آنها سدیم را به آب اضافه میکند که خنثی است . این عمل باعث میشود که میزان گچ و رسوبات آب کاهش پیدا کند .
گاهی نیز برخی مواد دیگر یا سنگهای معدنی در فیلتر مورد استفاده قرار میگیرد که جهت اضافه شدن املاح مفید به آب که برای پوست مناسب هستند ، می باشد یا مثلا یونهای منفی به آب اضافه میشود که گفته میشود برای شادابی پوست موثر هستند . این نوع از مواد افزودنی ، ممکن است TDS را افزایش دهند .
در مورد سختی این را باید بگوییم که چندین فاکتور وجود دارد برای سنجش سختی . یکی از آنها TDS است که در واقع مجموع همه املاح در آب را بیان میکند و فاکتور دیگر TH است که به سختی کل معروف است و بیانگر میزان املاح کلسیم و منیزیم است . اکنون با توجه به فرایندی که رزین روی آب انجام میدهد ، مشخص است که TH یا سختی کل از آب حذف میشود یا کاهش می یابد اما TDS تغییر چندانی نمیکند و حتی ممکن است کمی بالاتر هم رود . در زیر دو نوع فیلتر دوش حمام را مشاهده میکنید که یکی فقط از کربن تشکیل شده است و دیگری از فیلتر 2 مرحله کربن-رزین
فیلترهای دوش حمام اگر فقط از نوع کربنی باشند ، هیچ تاثیری بر روی سختی آب ندارند و اگر از نوع کربنی-رزینی باشند ، گچ و رسوبات آب را کاهش میدهند و سختی کم میشود اما عدد TDS تغییر چندانی نمی دهند .
بنابراین این سوال که ( چرا بعد از نصب فیلتر دوش حمام ، TDS آب بیشتر شده است ؟ ) با توضیحات بالا به راحتی قابل درک است .
لطفا سوالات و نظرات خود را با ما و دیگران در میان بگذارید .
َ
info @ shiraz-tasfiye . ir
071-32424398
09176090035