میزان نمک و شوری آبها
آب ها از نظر شوری به طور کلی به 4 دسته تقسیم میشوند:
آب شیرین Fresh water
آب لب شور Brackish water
آب شور Saline water
آب نمک Brine
وقتی از نمک ها صحبت میکنیم ، عمدتا نمک ها به صورت یونهای محلول هستند که قسمت عمده آنها را NaCl تشکیل میدهد و به همین علت آب دریا شور است . برای محاسبه مقدار شوری میزان جرم کل املاح را در 1 کیلوگرم آب محاسبه میکنند که با ppt (یک قسمت در هزار part per thousand) نمایش میدهند .لازم به یادآوری است که برای محاسبه املاح در آبهای شیرین به علت مقدار خیلی کوچک آنها از ppm (قسمت در میلیون ) استفاده میکنیم .
بر این اساس میزان املاح در
آب شیرین کمتر از 0.5 ppt
آب لب شور 0.5 تا 30 ppt
آب شور 30 تا 50 ppt
آب نمک بالاتر از 50 ppt
میباشد .
آب لب شور چیست؟ آب لب شور Brackish water به آبی گفته میشود که از آب شیرین نمک بیشتری داشته باشد و همچنین از آب شور نمک کمتری داشته باشد . این آبها معمولا در اثر مخلوط شدن آب دریا با آب چاه یا رودخانه پدید می آید یا بعضی دریاچه ها و تالابها به صورت ذاتی دارای آب لب شور هستند .
میزان شوری آب خلیج فارس در مکانها و زمانهای مختلف متغیر است اما معمولا در بازه 38 تا 40 ppt میباشد و همچنین در تنگه هرمز دارای شوری 37.5 ppt میباشد .
در هنگام طراحی و ساخت دستگاههای تصفیه RO با توجه به میزان شوری ، دستگاه را طراحی میکنند . فیلتر RO (ممبران) که کار اصلی شیرین کردن ( نمک زدایی ) را برعهده دارد برای آبهای مختلف متفاوت است و با توجه به آب ورودی انتخاب میشود .این دستگاهها قادر هستند آبهای شور دریایی را با شوری 40ppt به آب شیرین و حتی آب مقطر و خالص تبدیل نمایند .
دیدگاهها
Ppm میلی گرم در لیتر
PPT گرم در لیتر
Ec:1400 میکرو زیمنس
Tds:750 ppm
این اعداد بعد از کلر زنی و عبور از ۲ فیلتر شنی frp هست
برای مصرف مرغداری
لطفا نظرتون رو بفرمایید
اطلاعات تخصصی در مورد با مرغداری ندارم اما معمولا این عدد بالاست و باید کاهش یابد .